Jedan od najbitnijih faktora u toku vožnje jeste potrošnja goriva. Prilikom iznamljivanja vozila, sigurno Vas zanima ko plaća gorivo – Vi ili rent a car agencija.

U InexLux rent a car agenciji dobićete vozilo sa punim rezervoarom, te će isto vratiti u identičnom stanju. Ostale uslove najama vozila pročitajte na našem sajtu.

Troškovi goriva se razlikuju u odnosu na tip i model vozila koje rentirate jer svako vozilo ima različitu potrošnju goriva. Međutim, otkrićemo Vam nekoliko saveta kako da smanjite potrošnju goriva bez obzira na to koji je automobil u pitanju.

Kako da automobil troši manje goriva

Ekonomična vožnja cilj je svakog vozača. Manja potrošnja goriva i ređa poseta benzinskoj stanici moguća je ukoliko ispratite sledeće korake:

  1. Vozite manjim stepenom prenosa, sa retkim promenama u ritmu vožnje.
  2. Pre nego što krenete na put, proverite pritisak u gumama jer premali pritisak može povećati potrošnju za čak 15%.
  3. Kada usporavate, trudite se da što više kočite motorom, umesto kočnicama.
  4. Ne zagrevajte motor u mestu, ovo može bespotrebno trošiti gorivo.
  5. Osigurajte da pri startovanju motora date dovoljno gasa.
  6. Trudite se da vozite ravnomernom brzinom, što će Vam takođe uštedeti gorivo.
  7. Obavezno imajte pored sebe navigaciju koja će Vam pomoći da se ne izgubite i ne lutate bespotrebno, već će za Vas pronaći najbrži put do željenog odredišta. Naša vozila imaju GPS navigaciju koja će olakšati Vaše putoavnje.

Ukoliko pratite sve ove savete, Vaša vožnja automobilom najnovije generacije biće veoma jeftina, a novac koji ste uštedeli možete iskoristiti sledeći put kada iznajmljujete vozilo ili za dodatno punjenje rezervoara.