Banja Koviljača, jedna od najlepših banja Balkana, smestila se u zapadnoj Srbiji, okružena zelenilom i planinom Gučevo, uz obalu reke Drine. Njen položaj, udaljen samo 6 km od Loznice, 80 km od Valjeva i 144 km od Beograda, čini je lako dostupnom posetiocima iz različitih delova zemlje.

Istorija Banje Koviljače seže daleko unazad, sa mnogobrojnim legendama i arheološkim nalazima koji svedoče o njenom značaju kroz vekove. Mineralne vode ove banje bile su poznate još u davna vremena, a boravak Rimljana na ovim prostorima dodatno potvrđuje njen istorijski značaj.

Za razvoj Banje Koviljače kao modernog lečilišta zaslužan je kralj Petar I Karađorđević, koji je 1904. godine odlučio da podigne modernu evropsku banju na ovim prostorima. Tokom godina, Banja Koviljača je doživela intenzivnu izgradnju, uključujući zgrade hotela, sanatorijume i banjske parkove.

Danas, Banja Koviljača očarava svojom lepotom i bogatom istorijom. Veliki zeleni park, površine 40 hektara, sa svojim stoletnim stablima i širokim stazama, predstavlja srce ovog lečilišta. Luksuzni hoteli i vile, kao i jedinstveno arhitektonsko zdanje Kursalona, pružaju autentičan doživljaj gostima koji posete ovu banju.

Inex Lux, vaša rent a car agencija, omogućava vam jednostavan pristup ovoj istorijskoj i prirodnoj lepoti. Sa našim udobnim vozilima, možete lako istražiti sve čari Banje Koviljače i okolnih atrakcija, uživajući u opuštajućem odmoru i lekovitim vodama ovog dragulja zapadne Srbije.

KONTAKT INFORMACIJE

Tekstualni materija i fotografija preuzeti sa: http://www.royalspa.rs/banja.php