Vlada Srbije usvojila je odluku po kojoj bi od 1. januara 2022. godine trebalo da se uvedu nove avio-linije sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”. Pored nekih već poznatih destinacija, iz niške vazdušne luke će, kako piše, moći da se leti i do Beograda, Istanbula, Atine i Kelna. Ovom odlukom poništena je prethodna kojom su se subvencionisale linije do 12 destinacija do kojih su avioni saobraćali iz Niša.

Novu odluku o linijama od javnog interesa Vlada je usvojila krajem oktobra, a među njima su već poznate destinacije Frankfurt (Han), Ljubljana i Tivat, a dodate su linije Niš – Atina, Niš – Istanbul, Niš – Keln i Niš – Beograd.

Pored njih, u dokumentu su i linije iz Kraljeva do Soluna, Tivta i Istanbula.

Redovan avio-prevoz iz tačke 1. ove odluke obavlja se u periodu od 1. januara 2022. godine do 31. decembra 2023. godine – piše u odluci.

Do 2023. godine trebalo je da avioni lete na čak 12 destinacija iz Niša, na osnovu odluke iz 2019. godine.

Međutim, iako su ti letovi iz budžeta Srbije subvencionisani sa 5 miliona evra godišnje, a trebalo je da ih obavlja Air Serbia, avioni nacionalnog prevoznika trenutno lete samo do Frankfurta (Han). Ovakva situacija traje skoro od ukidanja letova zbog epidemije korone, u martu 2020. godine.

Ovo znači da od Nove godine iz Niša neće moći da se leti do Nirnebrga, Rima, Hanovera, Salcburga, Budimpešte, Bolonje, Fridrishafena, Karslruea i Geteborga, kako je bilo predviđeno ranijom odlukom Vlade.

Putnicima iz Niša na raspolaganju će biti 7 odredišta, a i ti letovi će, kako je ranije najavio gradski većnik Nenad Stanković biti subvencionisani.

U pomenutoj odluci piše da je plan da avioni do Frankfurta, Kelna, Atine, Istanbula, Tivta i Ljubljane lete dva puta nedeljno, s tim što je naznačeno da će avioni do Crne Gore i prestonice Grčke saobraćati tokom letnje sezone.

Do Beograda su planirana 4 leta nedeljno i to bi značilo da se Niš i glavni grad spajaju i vazdušnim putem.

Podsetimo, razvoj niške vazdušne luke krenuo je pre nekoliko godina kada su “low-cost” prevoznici počeli da lete sa “Konstantina Velikog”. I danas iz Niša saobraćaju Wizz Air i Ryanair, ali se u celu priču se umešala država. Aerodrom je poklonjen, niško javno preduzeće ugašeno, a sve pod obrazloženjem da Grad nije mogao da razvija aerodrom.

Kasnije je i sam ministar saobraćaja Tomislav Momirović rekao da zapravo u ugovoru sa Vansijem, koncesionarom beogradskog aerodroma, postoji klauzula koja ograničava broj putnika na ostalim aerodromima u državi.

Ukoliko imate potrebu kako za dolazne letove iz Atine tako i za dolazne letove iz Istanbula za iznajmljivanjem sigurnog i bezbednog vozila sa kompletnim osiguranjem vozila i putnika, Rent a car Niš – InexLux Vam stoji na raspolaganju 24h časa dnevno, 7 dana u nedelji i 365 dana u godini.


Inex Lux Rent a car Niš posluje već više od 10 godina i sve svoje usluge pruža sa maksimalnom fleksibilnošću i profesionalnošću u radu, što potvrđuju na hiljade zadovoljnih klijenata.

Ukoliko želite da iznajmite automobil, to možete učiniti i online, par dana unapred. Isto tako možete rezervisati vaše vozilo putem telefona.

Ako imate određenih nejasnoća i pitanja, budite slobodni i kontaktirajte nas u bilo kom trenutku.

Rezervišite Vaše vozilo online: https://www.nisrentacar.rs/rezervacije/

Cenovnik: https://www.nisrentacar.rs/cenovnik/

• Bez depozita
• Neograničena kilometraža / u zemlji i inostranstvu
• Svi automobili osigurani
• Putno osiguranje
• GPS navigacija
• Zimska oprema
• Sedište za bebe
• Pomoć na putu 24h
• Bez dodatnih troškova
• Modern vozni park
• Dugoročan najam vozila

Kontakt informacije:

Broj tel: +381 64 4306269
ONLINE Rezervacije: https://www.nisrentacar.rs/rezervacije/
E-Mail: [email protected]

InexLux – Sedište Niš

InexLux – Rent a Car Niš
Cara Dušana 59a, 18000 Niš, Srbija
Radno vreme: Ponedeljak – Nedelja / 09:00 – 21:00h

InexLux – Aerodrom Niš

InexLux – Rent a Car Niš Airport „Konstantin Veliki“
Vazduhoplovaca 24, 18000 Niš, Srbija
Radno vreme: 24h

Društvene mreže:

Facebook https://www.facebook.com/inexrentacar
Instagram https://www.instagram.com/inex_lux
Twitter https://twitter.com/rentacarinex
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/inexlux-rent-a-car-nis
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCr2oGaApqj7M20rAVvz2Yvw

Delimičan izvor: JužneVesti