Samo dan nakon najave da Ryanair pokreće svoj prvi let iz Niša do Berlina, nova avio-kompanija iz Rusije „Rusline“ ,u organizaciji turističke agencije „R-Tours“, uspostaviće redovne čarter letove liniji do Kaluge od 19.juna.

Ovo će za poslednjih 2 godine biti 3 čarter kojim će turisti iz Rusije direktno biti poveza sa ovim delom Srbije. Ovoga puta turisti će posetiti ovaj kraj tokom letnjeg perioda, gde će uživati u čarima srpskih banja ali i planina u okruženju poput Kopaonika i Stare planine.
-Najavljeni letovi biće od velikog značaja za razvoj turizma i privrede jugoistočne Srbije. – poručuju sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“
Ruska avio-kompanija iz Niša leteće svake nedelje do 4. septembra, aviona tipa CRJ-100 ili CRJ-200 kapaciteta do 50 putnika.

Podsetimo da je početkom januara na niški aerodrom doputovala delegacija grada Kaluge koji su tom priliko posetili Kopaonik i ostala mesta i banje u ovom regionu, a čijom su posetom bili zadovoljni i najavili da će probati da se ova dva grada međusobno povežu avio-prevozom.

Tekst preuzet sa sajta flyfromnis.blogpost.rs