Niskotarfna avio-kompanija Ryanair za nešto manje od dve nedelje počeće da leti ka ukupno tri destinacije odnosno Diseldorfu(Weeze), Bratislavi i Milanu(Bergamo).

Prvi let ka Diseldorfu odnosno aerodromu Weeze zvanično će startovati u nedelju, 30.oktobra. Ka ovoj destinaciji će se leteti dva puta nedeljno četvrtkom i nedeljom. Cene karata ka ovoj mogu se kuputi na preko sajta Ryanair-a po ceni već od 4, 99 evra u jednom smeru. Putnici imaju mogućnost, ukoliko ne planiraju da uzmu sopstveni prevoz(rent a car ili taksi), da se po ceni od 5 evra prebace autobusom do Diseldorfa, ali i drugih gradova u toj regiji o čemu se više možete informisati ovde.

Diseldorf je inače glavni grad nemačke pokrajine Severna Rajna – Vestfalija smešten na zapadu Nemačke sa preko 580 hiljada stanovnika. Neke od zanimljivih lokacija koje trebate obići boraveći u ovog gradu su Stari grad, Gradska kuća, Burgplatz, Eko kuća i drugo. Ovaj grad inače vole da ga zovu „mali Pariz“ kako je centar mode i brojnih multinacionalnih kompanija. Više čitajte ovde.

Već narednog dana, 31.oktobra, irski niskotarifni avio prevoznik nastavlja sa serijom otvaranja novih linija iz Niša i to ka Bratislavi ka kojoj će saobraćati svakog ponedeljka i petka. Ova destinacija svakako će biti od velikog značaja za našu dijasporu koja se nalazi najviše u glavnom gradu Austrije; Beču, smeštenom na 60-tak kilometara od glavnog grada Slovačke.Transfer putnika sa aerodroma Bratislava moguć je autobusima tokom cele godine, ali i brodom tokom letnjeg perioda.

Bratislava je kao destinacija sama po sebi zanimljiva u kojoj se može videti dosta toga poput Bratislavskog dvorca i uživati u panoramskom pogledu na grad sa vrha mosta na kome se nalazi restoran u obliku NLO. Cena avio karte ka Bratislavi se kreće već od 7,99 evra. Ka Bratislavi kao i ka Berlinu uvedeni su i dodatni polasci za vreme novogodišnjih praznika o čemu se možete detaljnije o cenama karata za te letove informisati preko sajta Ryanair-a.

Prvog dana u mesecu novembru Ryanair će započeti i sa svojom poslednjom novom destinacijom u ovoj godini ka Milanu odnosno aerodromu Bergamo i to tako što će redovno iz Niša leteti svakog utorka i subote. Milano grad na severu Italije gravni je grad regije Lombardija. Privredni, kulturni i modni centar Italije. Drugi grad po veličini sa preko 1 300 000 stanovnika. Poznat još i kao grad u kome se igra dobar fudbal. Grad bogatog kultutnog i istorijskog značaja sa više od 20 muzeja, i više desetina zanimiljnivih lokacija za obilazak o čuvene Milanske katedrale, Milanske Skale pa do stadiona San Siro, a o kome opširnije možete pročitati ovde. Inače do Milana sa aerodroma Bergamo su u ponudi transferi autobusom čija se karta može naći po ceni već od 4 evra u jednom smeru. Trenutna cena avio karte za let do Milana odnosno aerodroma Bergamo kreće se već od 9,99 evra .

Ovako niske cene treba avio karata možete kupiti upravo preko sajta Ryanair.

Podsećamo Vas da Ryanair već uveliko redovno leti ka Berlinu, a da pored ove avio-kompanije iz Niša leti još od prošle godine i mađarski niskotarfni avio prevoznik Wizz Air koji je, pored Bazela i Malmea, od avgusta ove godine počeo da redovno leti i do Memingena, Ajndhovena i Dortmunda.

izvor: Fly from Niš

(foto: ryanair.com)