Na samo 2 sata vožnje od niškog aerodroma, našim vozilom možete posetiti najveći ski centar u Srbiji, Kopaonik. Predstavlja jednu od najlepših planina u Srbiji, sa preko 200 sunčanih dana i pokriven je snegom skoro 7 meseci.

Sa preko 20 staza za skijanje nacionalni park Kopaonik može da Vam pruži pravo zadovoljstvo kada je u pitanju skijanje. Skijaški centar Kopaonik prostire se na oko 62km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Skijaške staze nalaze se na visini od 1650m do 2017m. Za ljubitelje noćnog skijanja u samom centru skijališta osvetljena je staza “Malo Jezero”. Pored standardnih ski staza Kopaonik poseduje staze za ekstremno i nordijsko skijanje.

Tokom leta na Kopaoniku možete leteti balonom, prošetati Pančićevim vrhom vozeći se žičarom, posetite adrenalin park, vozite bobom, obiđete arheološko nalazište Kadijevac i ostatke stare pravoslavne crkve pod nazivom Nebeska Stolica.

Kopaonik nudi veliki i raznovrsni smeštaj, od spavanja u hotelu do privatnog smeštaja u zavisnosti da li Vam je bitna blizina staza i žičara tokom zime. Na ovoj planiskoj lepotici možete se i okrepiti u nekom od restorana koji nude domaću tradicionalnu kuhilju.

Pre nego što tokom zimskog perioda krenete na put savetujemo Vam da obavezne proverite preko AMSS-a da li je putni pravac prohodan.  Ono što svakako ne treba da brinete je su lanci koje Vam mi obezbeđuje mo besplatno pri rentiranju našeg vozila.

Više informacija o Kopaoniku i onome što Vas tamo sve čeka možete pogledati ovde.

foto: Inex Lux reat a car