Oboren je rekord u transport putnika na niskom aerodromu “Konstantin Veliki”. Kako stvari stoje, odluka o snizenju takse na tri evra pomocice da se obori record i u transportu robe.

Sa niskog aerodroma lete samo dve linije – Bazel i Malme, a za sest meseci redovnog saobracaja niska vazdusna luka prevezla je 35.519 putnika I oborila rekord iz 2006. godine, kada je zabelezen promet od 35.518 putnika.

Grad ce u narednom periodu investirati 35 miliona dinara u kupovinu “kargo load-era” da bi vise zaradila na sve atraktivnijem kargo prevozu. Atraktivnost aerodroma i povecan broj putnika vratili su na aerodrom Rent a Car agencije, restoran i uskoro duty free shop.

Niski aerodrom je oziveo od dana kada su snizene takse za odlazece putnike na tri evra. Takvu ponudu Wizz Air nije mogao da odbije.

Ove zime krecu I carter letovi iz Rusije. Planirana poletanja i sletanja su rezervisana za 3. i 10. Januar 2016. Taj potez je logican ako se uzme u obzir da su ruski turisti ove godine odlucili da zimuju na Staroj planini i Kopaoniku.