Niški aerodrom je na pragu da obezbedi još jednog niskotarifnog avio-prevoznika koji će pokrenuti letove ka Zapadnoj Evropi ili još nekoj destinaciji u Nemačkoj, saznaje portal „Aviatica.rs„. U pitanju je nemačka niskotarifna avio-kompanija Eurowings.

Prema navodima ovog portala, nemački avio-prevoznik je već neko vreme u pregovorima sa rukovodstvom niškog aerodroma, što su obe strane potvrdile, i da je nekoliko destinacija na stolu. No, i pored toga što je nekoliko opcija u razmatranju, „Aviatica“ navodi da će najverovatnije zbog ograničenog kapaciteta za početak biti pokrenuta samo jedna linija, ali da odluka još uvek nije doneta.

Inače niskotarifna avio-kompanija Eurowings je ćerka firma Lufthanse deo njihove grupe koja obuhvata nekoliko avio-kompanija(SWISS, Austrian Airlines i Brussels Airlines). Ova avio-kompanija pored obavljanja redovnog direktnog avio-saobraća između Evrope i Nemačka, obavlja i niskotarifni interkontinentalni saobraćaj.

Podsetimo da putnici sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ mogu svakodnevno da lete ka 9 destinacija širom Evrope zahvaljujući letovima niskotarifnih avio-kompanija Ryanair i Wizz Air-a. Pored ovih mogućnosti, putnicima će se početkom aprila odnosno kraja juna omogućiti i direktno povezivanje sa Cirihom zahvaljujući avio-kompanijama SWISS i Germania Flug.