Irska kompanija “Ryanair” uvodi novu liniju Niš-Bratislava od 31. oktobra. Avioni će saobraćati dva puta nedeljno.

Nakon leta koji traje sat i 30 minuta putnici će moći iz Niša da stignu do Bratislave letovima ponedeljkom i petkom.

Jedna od prednosti ove destinacije, prema rečima Dejvida Obrajana iz „Ryanair“-a, je to što se nalazi na manje od sat vremena vožnje autobusom ili kolima od Beča.

Poznato je da se u Nemačkoj i Austriji nalazi brojna srpska dijaspora, ali to nije jedino što je dovelo do toga da letimo sa niškog aerodroma, već i položaj Niša i povoljni uslovi koje smo dobili – rekao je Obrajan na predstavljanju nove linije.

Kako je saopšteno, cena karata u promo-periodu, do 19. maja u ponoć, biće 2.444 dinara u jednom smeru i mogu se rezervisati na zvaničnom sajtu kompanije.

Na predstavljanju nove linije sa niškog aerodroma gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da ni sam pre 11 meseci, kada je iz Niša poleteo prvi avion za Bazel, nije bio ovoliki optimista.

Tada smo imali cilj od 100.000 putnika na godišnjem nivou, što je je sada ostvarivo. Novi cilj nam je 300.000 putnika na godišnjem nivou – kaže Perišić.

Dodao je da niški aerodrom podiže konkurentnost grada i privrede i da će se to ove godine i osetiti.

Podsetimo, irska avio-kompanija pre nepunih mesec dana ušla na srspko tržište u najavila da će njihovi avioni od 4. septembra leteti sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” do Berlina.

Ima 84 baze u Evropi, 113 miliona putnika godišnje, a flotu čine avioni u proseku mlađi od 5 godina.

Cena karata im je 30 odsto niža od ostalih niskobudžetnih kompanija, kaže Obrajan.

Iz Niša je avionima „Wizz Air“-a moguće leteti do Bazela i Malmea.

Preuzeto sa sajta JUŽNE VESTI