Aerodrom Niš

Aerodrom Nis  “Konstantin Veliki” je jedini medjunarodni aerodrom posle Beograda u Srbiji. Nalazi se u samom Nisu, na samo 4 kilometara od urbanog dela grada.  Aerodrom  Nis ,, Konstantin Veliki” je drugi po velicini u Srbiji, gde  pored redovnih linija koristi se i  kao alternativni aerodrome  aerodromima u: Beogradu, Sofiji, Prisini i Skoplju. Takodje je aktivan kargo saobracaj na samom aerodromu.

Kapacitet aerodroma je tri aviona na 1 sat. Na aerodromu postoje rent a car agencije (www.nisrentacar.rs) , restoran sa izvanrednom ponudom I transfer putnika od Nisa ka Beogradu sa stajanjem u gradovima u zavisnosi od putnika.

Moze se reci da je ovo jedan od aerodroma koji je ostvario rastpo broju  putnika od 400% u 2016 godini , I  jedan je od najzanimlivijih na podrucju stare Jugoslavije. Na aerodromu je krenulo renoviranje -tako da se ocekuje u narednoj godini prosirenje zgrade I samim tim veci broj letova.

Na aerodromu trenutno lete:  WIZZ AIR, RYANAIR, SWISS,  a od juna I GERMANIA FLIGHTS pokrece svoju prvu liniju do Ciriha.