AERODROM NIŠ

AERODROM KONSTANTIN VELIKI

Aerodrom Niš “Konstantin Veliki” (IATA: INI, ICAO: LYNI) je jedini međunarodni aerodrom posle Beograda u Srbiji. Nalazi se u Nišu na samo 4 kilometara od urbanog dela grada. Aerodrom Niš se pored redovnih linija koristi i kao alternativni aerodrom aerodromima u regionu (Beograd, Sofija, Priština i Skoplje). Takođe je aktivan kargo saobraćaj na samom aerodromu.

Kapacitet aerodroma je tri aviona na 1 sat.

Sa povoljnim vremenskim uslovima tokom godine i sa povoljnim položajem niški aerodrom je zabeležio veliki porast putnika. Može se reći da je ovo jedan od aerodroma koji je ostvario rast po broju putnika od 400% u 2016 godini. 2019. godine broj putnika je prešao čak 420 hiljada.

Trenutno aktuelna avio-kompanija koja koristi usluge niškog aerodrome je: WIZZ AIR, dok se od marta 2021. obnavljaju letovi avio-kompanija RYANAIR i AIR SERBIA.

RENT A CAR AGENCIJA INEXLUX


InexLux vozila na aerodromu u Nišu omogućuju najkomforniji i najkvalitetniji prevoz sa i do aerodroma “Konstantin Veliki”. Za putnika je najbolje da kada sleti na aerodrom, ima spreman automobil na izlazu iz aerodromske zgrade. Na ovaj način putnik rešava problem transporta na najefikasniji način sa dozom elegancije. Ovu uslugu je moguća ukoliko je rezervacija vozila izvršena nekoliko dana unapred putem telefona ili web sajta.

Za putnike koji dolaze i odlaze sa aerodroma postoji definisana procedura koja olakšava snalaženje na samom aerodromu i omogućuje brz dolazak do vozila za iznajmljivanje. Agenti rent a car agencije su tu da dočekaju klijente po izlasku sa carine i upute ih do kancelarije gde će ih upoznati sa pravilima i uslovima poslovanja. Putnik potpisuje ugovor o najmu vozila, a nakon toga posao agenta je da klijenta odvede do parkinga koji se nalazi neposredno do odlaznog terminala gde će klijent preuzeti vozilo.

Vozila koja se iznajmljuju su nova, udobna i potpuno prilagođena potrebama klijenta. Svi automobili su opremljeni po evropskim standardima što uključuje klima uređaje, navigaciju, putnu opremu… Potencijalni klijenti mogu odabrati automobile određene klase u zavisnosti od svojih želja. Važno je napomenuti da je osiguranje vozila plaćeno i automobile preuzimate sa punim rezervoarom.

PRODAJNO MESTO

inexlux-rent-a-car-nis-aerodrom

Aerodrom Kontantin Veliki, 18000 Niš