Nedavno je u Nišu boravio nemački bloger koji piše za Ryanair-ov blog „Into the blue“ koga je naš grad očarao. Fantastična priroda, hrana, noćni život, jedinstvena svestransost grada, odlična vina su 5 dobrih razloga zašto po njemu treba doći ovde.

Niš je treći grad po velićini u Srbiji, u kojem možete pronaći dosta zanimljivih spomenika i arheoloških nalazišta kao centar srpske i evropske kulturne baštine. Turistima pored obilaska spomenika preporučuje da dožive noćni život, probaju paraglajdin, naprave dobre fotografije i probaju espreso.

Turistička organizacija Niš ovom blogeru je predstavila i niške kafane za koje kaže da sigurno nećete ostati gladni uzivajući u tradicionalnim ukusima ovog kraja. Svakom turisti preporučuje da pre glavnog jela uz meze popije časicu tople rakije. Kako je Niš poznat po čuvenom bureku, za nemca ovaj obrok za doručak opisuje kao lisnato testo sa različitim ukusima(sira, meso, spanać). Niški kraj je poznat po dobrim vinima, a nemcu se najviše dopalo roze. Obilaskom lokalnih pijaca oduševilo ga je koliko paprika ima , a kako objašnjava svojim čitaocima to je zbog toga što se u ovom periodu sprema čuveni srpski kavijar odnosno ajvar. On kaže da za 1,5evra možete popiti i dobro pivo i da je cena vrlo pristupačna.

Ryanair redovno leti do Berlina svakog četvrtka i nedelje, a već od kraja oktobra startuje do Dizeldorfa, Bratislave i Milana.

 

(foto ilustracija: wikipedia.org)