Novogodišnje proslave širom Srbije prilika za putovanja

Filmske destinacije na dohvat ruke
19/12/2017
Provedite nezaboravni osmi mart sa svojom partnerkom
07/02/2018

 

Praznična euforija se širi sve više, a vremenski uslovi nimalo ne govore da se decembar primakao kraju i da će januarska zima uskoro pokucati. Kako stvari stoje i u januaru će biti mnogo više kiše nego snega, pa će mokri kolovozi biti svojevrstan izazov za sve vozače koji oko praznika kreću na put. Pre nego što se upustimo u predloge Nove godine, i prelistavanje srpskih trgova u novogodišnjoj noći, predlažemo vam najpre da proverite stanje svojih automobila i porazmislite pre nego krenete na put. Ukoliko imate problema sa vozilom, odmah porazmislite o bezbednijoj vožnji iznajmljenim automoblima jer rent-a-car kompanije birnu i o tome. A ako imate vozilo, dovoljno je da natankate gorivo i krenete put juga, severa, istoka ili zapada. Ideje će se već naći.

 Rokenrol sa juga

Grad smešten na jugu Srbje, nekada je bio poznat i kao srpski Mančester. Ako vas ikada put nanese u Leskovac, obavezno se počastite izvrsnim roštiljem. Kako je avgust već za nama, porazmislite o tome da krajem narednog posetite Leskovac baš tada, jer čuvena Roštiljijada ima šta da ponudi. U Leskovcu možete videti i neke od prvih tekstilnih industrija i muzej tekstila, a tokom zime nudi posebne kafanske sadržaje. No, ako ste ovih dana u ovom kraju Srbije, ili se svesno zaputite, očekujte dobar provod u novogodišnjoj noći. Naime, čuveni rok veterani “Kerber” prirediće koncert za pamćenje. Pa, eto ideje.

rok

Grad Niš-izazov za sladokusce

Još je u davna vremena Stefan Lazarević, Niš nazvao carskim gradom i tako ga pored Bara stavio na listu carskih gradova koji i danas sa ponosom mogu nositi taj epitet. Grad Cara Konstantina, ali i grad Kelta, Vile Naise, Osmanlija, Austrijanaca, Obrenovića, Karađorđevića, monarhista, socijalista i svih onih koji su se tiskali po ovom delu Balkana, nudi istu takvu kuhinju – raznoliku. Pa ako vam uho ne uhvati zvuke rokenrola Van Goga, koji će zabavljati publiku na trgu ovog grada, a vi se onda prošetajte do neke od kafana u danima koji prethode ili slede Novoj godini. Tu ćete sigurno moći da se počastite telećom glavom u škembetu, telećim repovima, pohovanim mozgom, kao i jelima sa roštilja i ispod sača. A Niš, kao grad džeza, može da pruži i užitak u noćnom životu.

 Raznolikost prestonice

U glavnom gradu Srbije, sudeći po reakcijama stranaca, uvek se nešto zanimljivo događa. No, da nisu samo stranci ti koji se na tom mestu dobro provode, svedoči činjenica da veliki broj ljudi iz čitave Srbije za Novu pohita baš tamo.  Pa se onda, razume se, na ulicama glavnog grada nađu i žanrovski različite kategoriju. Stoga je Beograd odlučio da ove godine na trgu pevaju i rokeri i folkeri i reperi. U višednevnoj fešti nastupiće Aca Lukas, Riblja Čorba, Željko Samardžić i mnogi drugi.

Vojvođani u laganom ritmu

Na severnim meridijanima Nova godina slaviće se u nešto laganijim ritmovima, a Plavi orkestar, SARS i Darko Rundek pobrinuće se da uvesele one koji se nađu u Novom Sadu. Vojvođanska prestonica kulture, na svoj način posebna je i zbog tamburica, dobrog zalogaja i velelepnog Dunava. Pa, sada kada izlistano imate neke od gradova širom Srbije, porazmislite i o tome koji ćete pre posetiti.

Comments are closed.