Nezaustavljivi i na kiši i na snegu

Svi razlozi udesa i načini prevencije
14/11/2017
Najbolji automobili za kupovinu na izmaku 2017
12/12/2017

U vreme kada snegovi prekriju puteve, i automobile bez zimske opreme ne mogu da izađu na kraju sa uslovima u saobraćaju, svako se zapita koji je to model automobila pravljen da pobeđuje sneg. Mokri kolovozi takođe su pretnja bezbednosti, ali koncentraciji pri vožnji. Svako ko se makar jednom našao u problem sa snegom i kišom prilikom vožnje poželeo je modele na koje ćemo obratiti posebnu pažnju u nastavku teksta. Zanimljivo je da se mnogi prilikom vožnje ustručavaju da krenu na put, zbog sumnje u ispravnost sopstvenog automobila. U takvim situacijama ponekad je pametnije iznajmiti automobil u nekoj rent-a-car kompaniji jer nema razloga za brigu o servisiranju automobila i održavanju za zimske i letnje uslove. No, ukoliko razmišljate da neki auto ipak kupite, progovorićemo o onima koji bi definitivno zasluživali da budu primećeni i privujli vašu pažnju

Toyota Sienna

Jedan od najpopularnijih minivanova na tržištu koji ima pogon na sva četiri točka je japanski model Sienna. Ovaj automobil sigurno je najpraktičniji saveznik kada je u pitanju bezbednost. Veliki porodični auto koji bezbedno može savladati prepreke kakve su klizav kolozov i niske temperature, troši malo, a za pogon se pobrinuo V-6 motor sa čak 266 konjske snage. Kada je dizajn u pitanju, ova Toyota impresionira svojom linijom, iako “na prvu loptu” deluje malčice robusno.

Što je sigurno, sigurno

Na pomen bilo kog SUV vozila, čak i mala deca kažu “a znam, pa to je džip”. I kao što je flips postao Smoki, flaster hanzaplast, a pasta za zube kaladont, tako je i naziv za terenca nastao od imena brenda. Džip (Jeep) je proizveo model koji se odlično snalazi u svim uslovima. Pogon na sva četiri točka  čini Jeep Wrangler “ubicom” loših uslova. Wrangler je jedan od onih odela sa kojim možete proći i kroz grad, ali ga i provozati kroz iglene uši, najveće snegove ili blato. Jer što bi rekli džip je ipak džip. A ovaj je stvarno Džip!

Minijev kantrimen

Iako se za ovaj model Mini Coopera u sprskim medijima čulo tek kada je na Brankovom mostu pregažen čovek, kantrimen je jedan od najbezbednijih automobila, i najveći iz ovog brenda. Nije baš da mu ime Mini pristaje. Takođe ima pogon na četiri točka, a baziran je na BMW modelima, što mu i u silini motora, i u bezbednosti ali i u dizajnu daje na dodatnom značaju.

Subaru impreza, zaista impresivan

Subrau je auto od poverenja, testiran na putevima u Koloradu i Minesoti, gde klimatski uslovi u mnogome mogu biti surovi, s vremena na vreme. Ovo je jedan od najjeftinijih modela sa pogonom na četri točka, a odnos cene i kvaliteta mu je u neverovatnom saglasju.  Što se dizajna tiče, automobil podseća na nemačke klasike, a neki ga upoređuju i sa Fordom.

range rover

I luksuz i kvalitet

U koliko, što se ono kaže, imate nešto dublji džep i deblji novčanik, predstavljamo vam velikana među autima za sneg i kišu, ali i lepotana među najimpresivnijim automobila. Visoko luksuzni Range Rover Sport je naš izbor broj jedan iz više razloga. Range Rover osim pogona na četiri točka ima i snagu da prođe kroz najneprohodnije puteve, da vozi po ledu, a da pritom u autu ne osetite ni tračak zime. Iako je malo teži za manevrisanje, i gradsku vožnju, sigurno ćete ispod ove šasije biti jedan od glavnih mangupa, ako mangupluk ima veze sa autom koji vozite.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.