Najbolji automobili za kupovinu na izmaku 2017

Nezaustavljivi i na kiši i na snegu
15/11/2017
Filmske destinacije na dohvat ruke
19/12/2017

Kupovina automobila u današnje vreme nije luksuz, kao što je to nekada bila. No, ipak, nije baš da svakog dana možemo iz buđelara izvući štos novčanica i kupiti auto. Stoga, je i danas, kao i nekada, kupovina automobila proces koji zahteva promišljanje, vaganje i konačno donošenje odluka. Potrudili smo se da umesto vas izvagamo modele koji su interesantni, ali i moderni u 2017. godini i predstavimo vam ih. Do kupovine automobila, porazmislite i o tome da na put možete ići iznajmljenim autom, pre nego doneste ishitrenu odluku. Rent-a-car kompanije nude mogućnost povoljnog iznajmljivanja. A mi se vraćamo automobilima koji su nam privukli pažnju ove godine, te stečeno znanje delimo sa vama. Pazimo…

Opelova zvezda

Interesantno je da je model Vauxhall Astra oduvek bio interesantan automobil, ali ga gotovo niko nije toliko hvalio, niti je uspevao da se proda. To je nateralo autore ovih prevoznih sredstava da dobrano porazmisle, utvrde zateknuto stanje i posvete se popravljanju situacije. Rezultat je najnoviji model Vauxhall Astre. Gledano pojedinačno, i nova i stara Astra izgledaju poprilično slično, premda najnoviji automobil ima znatno lakšu šasiju. Promene u metalu, efikasnosti motora i izvajanom šasijom postavlja ovaj model u rang sa Ford Fokusom ili Folksvagen Golfom. Pravo je zadovoljstvo voziti je, jer je izuzetno udobna. Raspon motora je širok, pa možete birati između dizelaša i benzinca. Za ljubitelje nabudženih performansi najbolji je 1,6 litarski turbo turbo motor od 197 KS, a dostupan je samo u SRI varijanti.

citroen

Mini i nije tako mini

Poznati Mini 5 door sa petoro vrata, kao što mu i ime govori, predstavlja hečbek sa petoro vrata. Jedan od najznačajnijih performansi ovog automobila jeste izuzetna praktičnost, laka upravljivost. Mini nudi 1,2 i 1,5 litarske motore, sa izuzetnom snagom. Neverovatan dizajn ovog automobila čini da u isto vreme izgleda i sportski i elegantno. U njega se sigurno nećete razočarati, a čini se da mu dizajn pleni i danas, kao i nekada, kao i da će još dugo predstavljati mezimca kako po dizajnu tako i po performansama.

Nemački standard

Zanimljivo je da se Nemci, makar kada su u pitanju automobili, nikada nisu obrukali ni sa dizajnom ni sa funkcionalnošću. Folksvagen Polo smatramo jednim od najpraktičnijih automobila, ukoliko se odlučujete za kupovinu novih auta. Na našoj listi, ovo je jedan od top 5 automobila, a reč je o neverovatno praktičnom i dobro postavljenom malom hečbek automobilu, sa izuzetno luksuznim osećajem. Kada se sve ovo upari sa 1,4 litarskim TSI benzinskim motorom, smanjuje se emisija gasova, a efikasnost se ogleda u tome da Polo uvek sigurno i brzo može stići na destinaciju.

Naša preporuka

Zanimljivo je da Citroen C3 u svetu automobila takođe nije preterano popularan, zbog svog supermini dizajna. Međutim, reč je o izuzetno komfornom automobilu, a verzija Citroen C3 Aircross odlkuje se time da će vas impresionirati u gradskoj vožnj, i da ćete moći, metaforički govoreno, da ga provučete kroz iglene uši. S druge strane, među SUV vozilima, ovde je reč o auto koji spaja robusnu konstrukciju, hromirane ševrone, LED Svetlosni postpis, kao i podignut položaj za vožnju po manje pristupačnom terenu.

Comments are closed.